Nederlands
Jan Verwey Cool jazz on harmonica
Toots Thielemans: “Jan has his own, unique sound”

Dreamdancing 11-07-2016

Dreamdancing

Dreamdancing Achterkant flyer

Jan Verwey 80?....! 02-03-2016

Er werd door sommige clubs en muzikanten een beetje tegen mij aangepraat over het feit dat ik in februari (2016) 80 jaar ben geworden en dat ik daar muzikaal wat aan zal moeten doen. Ik heb gezegd: regelen jullie maar wat, maar ik moet het kennelijk zelf doen want, zeggen ze, jij weet: WAT, MET WIE en WAAR.

 

Jan-Verwey-80

Jan Verwey 80 Project + CD Tour 02-03-2016

Enige maanden geleden stuurden wij een folder over dit project. Inmiddels is de CD “Dreamdancing” opgenomen bij OAP Records. Het is een mix van bijzondere jazzmuziek geworden in de sfeer van Haden/Beirach/Miles, door mij betiteld als original standards

 

80-CD-Project-Tour

Christian Hassenstein/Jan Verwey Quartet 13-10-2014

Er zijn wereldwijd weinig harmonicaspelers die in de traditie van de cooljazz en hardbop/bebop spelen.
Ik heb een passie voor deze muziek en heb dat tijdens al mijn concerten en op al mijn CD’s
uitgedragen, waarbij ik sterk beínvloed ben door o.a. Tom Harrell, Phil Woods en Michel Petrucciani.

Na een aantal optredens te hebben gedaan met het trio van Christian Hassenstein, waarbij ik als solist werd gevraagd , ontstond het idee om met deze muzikanten een nieuwe groep te vormen.
De line-up van dit nieuwe kwartet is:

Christian Hassenstein – gitaar
Jan Verwey – chromatische mondharmonica
Ruud Ouwehand – contra-bas
Franc auf dem Brinke – drums

Het kwartet speelt een mix van standards en eigen stukken van de bandleden, die een belangrijke solisten-rol hebben. In 2013 is van deze groep een CD opgenomen in de bekende Fattoria Musica Studio’s in Osnabrúck: CD “Rays of Light”en gepresenteerd in Bethany’s Jazzclub – Amsterdam.

Eind maart(2015) gaan we weer de studio in om een nieuw album op te nemen; dit keer worden het compositie’s van de onlangs overleden jazz-icoon Horace Silver.

De nieuwe website live! 14-10-2014

Erg blij ben ik met mijn nieuwe website, die een internationale uitstraling heeft met als header-foto Sunset over Manhattan, New York, de plek in de USA waar de jazz zijn oorsprong vond.

Met de teksten op de foto wil ik een soort statement maken. Wij als jazzmuzikanten moeten vooral niet vergeten de muziek te blijven spelen op de podia en op onze albums, die voor ons is
gecomponeerd en uitgegroeid is tot een groot oeuvre van standards.

Jonge musici vergeten dat nog weleens, gedreven als ze zijn om eigen muziek te creëren, begrijpelijk. Ik heb groot respect voor groepen als: KAPOK, WINDKRACHT 7, BATIK enz., maar ik ben dan altijd weer aangenaam verrast als zij af en toe teruggrijpen naar een, op eigentijdse wijze gespeelde, standard. Laten we vooral een voorbeeld nemen aan de Amerikanen, nog steeds trouw aan hun eigen muziek, zoals wij Europeanen trouw blijven aan onze klassieke meesters Bach, Beethoven, enz.

Jan Verwey.